Sjekk om biffen er klar med håndflaten!

Biffen ligger på stekepannen og godgjør seg. Det betyr at middagen snart er ferdig. Men dette er dagen svigerfar kommer på besøk, og alle vet at ingen kan steke biff som han.

Ikke nok med det, men han er kresen på at biffen skal være medium. For det er sånn en ekte biff skal være!

Så hvordan får du det til?

Det er to måter og sjekke om biffen er slik du ønsker å ha den.

1. Termometer

Ved å bruke et termometer kan du på en enkel måte få biffen til å bli helt perfekt, men problemet med et termometer er at du stikker et hull i kjøttet, og på den måten siger saften ut av kjøttet. Velger du likevel å bruke et termometer kan du følge listen under.  Husk at dette er ca. temperaturer og at tykkelsen på kjøttstykket har mye å si.

Innvendig temeratur:
Rå = ca. 60 grader
Medium Rå = ca. 65 grader
Medium =  ca. 72 grader
Godt stekt = ca. 77 grader

Og om du ikke har et termometer kan du selvfølgelig sjekke om biffen er rå, medium eller godt stekt på andre måter.

Fingertesten

Fingertesten fungerer ved at du bruker håndflaten som en slags målegjenstand for å sammenligne hvordan kjøttet føles iforhold til håndflaten.

 

finger-test rå
Åpne håndflaten din, vær avslappet i hånden og press tommelen og pekefingeren mot hverandre. Trykk så med fingeren under tommelen som vist på bildet.

 

Medium

finger-test medium

 

Trykk ringfingeren og tommelen sammen.  Dette er hvordan medium stekt føles ut som.

Godt stekt

finger-test god stekt

 

For å se hvordan et godt stekt kjøttstykke føles, trykker du lillefingeren og tommelen mot hverandre.

En viktig ting å huske er at du skal presse fingrene løst mot hverandre.

 

Legg inn en kommentar